Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Συνεχίζονται τα κρούσματα ρατσιστικής βίας σε περιοχές της Ελλάδας!

Σοκ για την άγρια δολοφονία του Ιρακινού

Πέντε άτομα είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά που δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής νεαρός Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος κατέληξε τελικά το μεσημέρι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Την ώρα πάντως, που ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας διαμηνύει ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε κάθε έγκλημα οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών συνεχίζονται και αυξάνονται. Στο μεταξύ αναφορικά με τη δολοφονία του νεαρού Ιρακινού, αίσθηση προκαλούν στο διαδίκτυο οι αναρτήσεις χρήστη του Facebook και οπαδού της Χρυσής Αυγής που παραπέμπουν σε ομολογία για την επίθεση κατά του μετανάστη και προτρέπουν σε αντίστοιχες επιθέσεις. Ο χρήστης επικοινώνησε με το tvxs και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν απλά "μια πλάκα με τους φίλους του".

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, ο νεαρός Ιρακινός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου υπέκυψε με πολλαπλά τραύματα. Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:37 τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες, πέντε τον αριθμό, επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες που λίγο πριν είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν στην ίδια περιοχή σε άλλους δυο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, όταν σε αυτοσχέδιο τζαμί της οδού Αναξαγόρα μουσουλμάνοι είχαν μαζευτεί για την προσευχή τους. Οι μαρτυρίες λένε ότι τα 5 άτομα είχαν βγει «παγανιά» με τέσσερα μηχανάκια. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, λίγες ημέρες νωρίτερα, μοτοσικλετιστές με μαύρες μπλούζες είχαν περάσει από τα καταστήματα της οδού Αναξαγόρα, απειλώντας τους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί. Το περιστατικό επιβεβαιώνουν και μέλη του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διατηρεί γραφεία απέναντι ακριβώς από το τζαμί. Το περιστατικό είναι εν γνώσει της αστυνομίας και μένει να διασταυρωθεί αν πρόκειται περί των ίδιων ατόμων που χτύπησαν τον Ιρακινό. 

«Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης» ήταν η δήλωση του υπ. Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια αναφορικά με το περιστατικό.

Συνεχείς οι επιθέσεις εναντίον των μεταναστών

Στο μεταξύ, αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρέα νεαρών πέρασε από τη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου, όπου είχε συγκεντρωθεί ομάδα Πακιστανών οι οποίοι μένουν σε παρακείμενο σπίτι και άρχισαν να λογομαχούν. Λίγα λεπτά αργότερα, η περιοχή μετατράπηκε σε «εμπόλεμη ζώνη». Συνελήφθησαν ένας νεαρός Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε με σιδερένιο λοστό αλλοδαπό στο κεφάλι, όπως και ο Πακιστανός ο οποίος δεν είχε χαρτιά.

Νέα καταγγελία υπήρξε και χθες Κυριακή στο Pheme.gr που κάνει λόγο για ομάδα ροπαλοφόρων, η οποία επιτέθηκε τα ξημερώματα σε Πακιστανούς με ρόπαλο και μαχαίρια, στη Λυκόβρυση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε ημέρες στο Σφακάκι Ρεθύμνου τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό σταμάτησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου όπου περίμεναν τέσσερις Ινδοί τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρι.

Επιπλέον, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκε σε λατρευτικό χώρο στην οδό Αγίας Σοφίας στα Καμίνια του Πειραιά, την ώρα που βρίσκονταν μέσα περίπου 10 μετανάστες. Έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό και επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν έξω από το χώρο. Αυτόπτες μάρτυρες και μετανάστες κατήγγειλαν μέλη της Χρυσής Αυγής ως υπαίτιους της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η Ένωση Μεταναστών Εργατών, στα Νέα το τελευταίο εξάμηνο περισσότεροι από 500 μετανάστες έχουν δεχτεί επιθέσεις με λοστάρια, σιδηρογροθιές και μαχαίρια και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Οι σύλλογοι μεταναστών καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αποσκοπεί στη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με Τα Νέα κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι «ήταν φυσικό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση άλλαξε την ατζέντα με τις επιχειρήσεις-σκούπα, να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την επιχείρηση με τις επιδρομές μίσους» αναφερόμενος σε ακραίους.

Κυνική ομολογία;

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν στο διαδίκτυο αναρτήσεις χρήστη του Facebook οπαδού, όπως ο ίδιος παραδέχεται, της Χρυσής Αυγής ο οποίος ομολογεί ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Ιρακινού μετανάστη, ενώ εξαπολύει απειλές εναντίον άλλων χρηστών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.


Απειλώντας άλλον χρήστη του κοινωνικού δικτύου γράφει: «'Έλα να βρεθούμε να κεντήσω το κορμάκι σου, όπως κεντήσαμε χθες τον Ιρακινό, και, τότε, θα βάλεις μυαλό», ενώ εξαπολύει και δολοφονικές απειλές.

Μετά την δημοσίευση, ο χρήστης επικοινώνησε με το tvxs και αρνήθηκε ότι σχετίζεται ή γνωρίζει κάτι για την δολοφονία του Ιρακινού. Μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση στο Facebook έγινε "για πλάκα με τους φίλους του".

Καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση

Ευθύνες καταλογίζει στην κυβέρνηση το KKE με αφορμή τη δολοφονία νεαρού Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον "Ξένιο Δία" τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας, είναι μόνο ένα από τα θύματά τους».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού».

Την ίδια ώρα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «η δολοφονία του νεαρού Ιρακινού πρόσφυγα στην Ομόνοια, στην οδό Αναξαγόρα, από ναζιστική συμμορία εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι ένα έγκλημα με αυτουργό τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Άραγε τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να εγκαταλείψει το πιο χυδαίο ρατσιστικό κυβερνητικό κατασκεύασμα η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη;».

Σημειώνει δε, ότι «η ΕΛΑΣ με πρώτο τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι συνένοχη στο εγκληματικό όργιο επιθέσεων της Χρυσή Αυγής του τελευταίου διημέρου σε αρκετά σημεία της Αθήνας με στοχευεμένες επιθέσεις κατά χώρων θρησκευτικής λατρείας στη Νίκαια, στο Ρέντη, όπως και στην Αναξαγόρα 17». «Επέλεξαν τις μέρες του ραμαζανιού για να κάνουν πιο ηχηρή την εμετική ρατσιστική καμπάνια τους κατά των μεταναστών και ο Ν.Δένδιας παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Η παρουσία του Η.Κασσιδιάρη στη ΝΕΤ ήταν γεμάτη προαναγγελίες των εγκληματικών επιθέσεων κατά των μεταναστών. Αντί να τον στείλουν φυλακή για τα εγκλήματα του δίνουν τη κάλυψη να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο και να καλεί δημοσίως σε επιθέσεις κατά των μεταναστών»

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μεταμεσονύκτιο πογκρόμ Χρυσαυγιτών στη Λυκόβρυση!


Ομάδα ροπαλοφόρων επιτέθηκε τα ξημερώματα σε Πακιστανούς με ρόπαλο και μαχαίρια, σκορπώντας τον τρόμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Pheme.gr ένας από τους μετανάστες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ, ενώ συμπατριώτης του χτυπήθηκε με ρόπαλο στο κεφάλι. 

Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν έντρομοι οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης ξύπνησαν από τις φωνές των Χρυσαυγιτών που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγό στους δρόμους κατά των μεταναστών της.

Πανικόβλητοι οι μετανάστες έτρεχαν να κρυφτούν, για να γλυτώσουν από την εγκληματική επίθεση των ροπαλοφόρων που χτυπούσαν στο ψαχνό. 

Η μανία των ρατσιστικών ομάδων ήταν τέτοια που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίστασαν να επιτεθούν στα σπίτια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια νοικιάζουν διαμερίσματα σε αλλοδαπούς που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο Pheme.gr μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι ρατσιστικές ομάδες πραγματοποιούσαν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιχειρώντας να σπάσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών που διαμένουν αλλοδαποί. 

Κάτοικοι της Λυκόβρυσης, που ξύπνησαν έντρομοι από τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών, αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο την εγκληματική συμπεριφορά τους.

Χάρη στη στάση τους, πολλοί από τους αλλοδαπούς που διαβιούν εδώ και χρόνια στην περιοχή, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή από την εκδικητική μανία των μαινόμενων επιδρομέων.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα Κασιδιάρη!



Σε νέο ρατσιστικό παραλήρημα επιδόθηκε σήμερα το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Τόνισε ότι η οργάνωση είναι αντίθετη στο δικαίωμα των μεταναστών να προσεύχονται σε δημόσιους χώρους και είπε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει δημόσιες συναθροίσεις μόνο σε Έλληνες.

Παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή έχει «αντιδράσει» σε ανάλογες συναθροίσεις, ενώ αρνήθηκε να συγκρίνει τους «παππούδες μας που πήγαν στην Αμερική με τους Πακιστανούς». Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι παράλογο να δίνονται στάδια για να προσεύχονται οι μετανάστες.

Όσον αφορά στα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά κατά την μεταφορά του Πακιστανού από την Πάρο, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ήταν απλώς μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κι ότι «αν έγιναν και κάποια επεισόδια, συμβαίνουν αυτά».


Δείτε το βίντεο εδώ.

Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων!


Επίθεση σε χώρο λατρείας αλλοδαπών έκαναν μέλη της Χρυσής Αυγής αργά χθες το βράδυ στο Καμίνια, στον Πειραιά. 

Πρόκειται για υπόγειο στη διασταύρωση των οδών Αγίας Σοφίας και Αιτωλικού που χρησιμοποιείται από μουσουλμάνους για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 άτομα που δήλωναν μέλη της Χρυσής Αυγής και επέβαιναν σε μηχανάκια σταμάτησαν, γύρω στις 22.00, έξω από το υπόγειο και αφού πέταξαν καπνογόνα στο εσωτερικό του εξαφανίστηκαν. 

Μέσα βρίσκονταν περίπου 15 άτομα τα οποία προσεύχονταν για το Ραμαζάνι. 

Μόλις έσκασαν τα καπνογόνα αναγκάστηκαν να βγουν στο δρόμο χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κωδικός Ξένιος Ζευς: Σε εξέλιξη επιχείρηση-σκούπα σε Αθήνα και Έβρο!


Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τον κωδικό «Ξένιος Ζευς» για την απομάκρυνση μεταναστών από το Κέντρο της Αθήνας, αλλά και την «σφράγιση» της μεθορίου στον Έβρο, όπου πρόσφατα μεταφέρθηκαν και 1.800 συνοριοφύλακες.