Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ουγγαρία: Να καταμετρηθούν οι εβραίοι ζήτησε βουλευτής της ακροδεξιάς!


jobbik_hungary.jpg
Ο επικεφαλής του φασιστικού κόμματος Jobbik στην Ουγγαρία, Μάρτον Γένγεσι, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταρτίσει κατάλογο με τους Εβραίους που ζουν στη χώρα, «οι οποίοι πραγματικά αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», όπως δήλωσε τη Δευτέρα.

Η δήλωση του Γκιονγκόσι προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με το κόμμα της αντιπολίτευσης αρχικά και το κυβερνών κόμμα του Βίκτορ Ορμπάν έπειτα να την καταδικάζουν ανοικτά ως «εξτρεμιστική, ρατσιστική και αντισημιτική».

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε αργότερα στην ιστοσελίδα του κόμματος, ο Γκιονγκόσι ανέφερε ότι «το Jobbik θεωρεί ότι η αξιολόγηση του κινδύνου εθνικής ασφάλειας είναι σημαντική αποκλειστικά για τους κατόχους διπλής υπηκοότητας», ζητώντας «συγγνώμη από τους εβραίους συμπρατριώτες μας για την αμφίσημη δήλωση».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο φασιστικό μόρφωμα στην Ουγγαρία ήταν που απαίτησε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του ιστορικού χωριού πολιτικών προσφύγων «Μπελογιάννης» να αποσυρθεί το μνημείο που έφτιαξαν οι Έλληνες κάτοικοι του χωριού και είναι αφιερωμένο στους Σοβιετικούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την απελευθέρωση της Ουγγαρίας.

ΠΗΓΗ: Αlterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου