Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Tρεις λαθρομετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα!

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Ο ένας λαθρομετανάστης χαρακώθηκε, ο άλλος κατάπιε σαμπουάν και ο τρίτος προσπάθησε να κόψει το λαιμό του με ένα γυαλί. Τις σοβαρές καταγγελίες έκαναν σήμερα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ οι οποίοι έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης όχι μόνο στην Αμυγδαλέζα, αλλά σε όλα τα κέντρα κράτησης. Εδωσαν στη δημοσιότητα και ηχητικό ντοκουμέντο

Από το πρωί το Σαββάτου, 6 Απρίλη 2013, εκατοντάδες μετανάστες που κρατούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα ξεκίνησαν απεργία πείνας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή τους τόσο για τις συνθήκες κράτησης όσο και για την παράταση του χρόνου φυλάκισής τους για 10-11 μέχρι και 18 μήνες. 

Το Σάββατο τρεις από αυτούς αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Ο ένας σπάζοντας ένα γυαλί, ο άλλος χαρακώνοντας τον εαυτό του και ο τρίτος καταπίνοντας ένα μπουκάλι με σαμπουάν. Η απεργία πείνας απλώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή περίπου 1.800 κρατουμένων. 

Αυτά κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η ΚΕΕΡΦΑ και η Επιτροπή Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε αμέσως μετά την έναρξη της απεργίας πείνας ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και ηχητικό ντοκουμέντο από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

"Τους τελευταίους 3-4 μήνες έχουν γίνει δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης", είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα. 

"Ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν απεργία πείνας είναι και πρόσφυγες κατατρεγμένοι από τους πολέμους", δήλωσε ο Ρεζά Γκολαμί από την Αφγανική Κοινότητα στην Ελλάδα.


Πηγή: newsit.gr

2 σχόλια:

  1. ισχυριζεστε οτι ειστε αντιρατσιστες και χρησιμοποιειτε τον ορο "λαθρομεταναστης"?? ειστε σοβαροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από την στιγμή που η ανάρτηση αποτελεί αναδημοσίευση άρθρου, δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να επέμβουμε στο κείμενο.. δεν έχεις άδικο πάντως, η χρήση του όρου είναι τουλάχιστον παραπλανητική, αν όχι προσβλητική και χυδαία, και έχει δυστυχώς διεισδύσει στον καθημερινό λόγο, φυσικά με τις ευλογίες των ΜΜΕ..
    Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή