Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Για τις προσφυγικές οικογένειες στα Χανιά, και επείγον κάλεσμα!

Την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται στα Χανιά, στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς 350 πρόσφυγες, εκ των οποίων περίπου 50 είναι ανήλικοι/ες. Έρχονται από τη Συρία και την Αίγυπτο. Το πλοίο τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου, στα χωρικά ύδατα της Μάλτας και μεταφέρθηκαν στην Παλαιοχώρα και από εκεί στα Χανιά.

Οργανώσεις, κινήματα και απλός κόσμος κινητοποιήθηκαν γύρω από την υποστήριξη των μεταναστών.

Χθες μεταφέρθηκαν οι Σύριοι πρόσφυγες στο αστυνομικό τμήμα και μετά τη διαδικασία αφήνονταν ελεύθεροι.

Στο πουθενά, χωρίς χρήματα, στέγη, τροφή.

Μετά από τεράστιες προσπάθειες και ώρες, βρέθηκαν 2 ξενοδοχεία στα οποία μένουν περίπου 100, βασικά οικογένειες, και οι υπόλοιποι περίπου 50 μένουν στην κατάληψη Rosa Nera.

Τρέχουν πολλά και τεράστια ζητήματα για την τροφή, τη συνέχεια του ταξιδιού τους, τη διαμονή, τα ανήλικα, του Αιγύπτιους που παραμένουν στην Αγιά.
Σήμερα λοιπόν Σάββατο αλληλέγγυος κόσμος από τα κινήματα και τις συλλογικότητες της πόλης, θα βρεθεί στις 4 το απόγευμα στην Κατάληψη Rosa Nera, ώστε να οργανώσουμε την αλληλεγγύη μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, προχώρησαν σε αποχή από το φαγητό τους στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς οι Αιγύπτιοι που είναι τα 2/3 των μεταναστών, οι οποίοι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τα έγγραφα ότι είναι κρατούμενοι και οι περισσότεροι από αυτούς αρνήθηκαν να φάνε.

Υπάρχουν επίσης σοβαρά ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των προσφύγων και των ασυνόδευτων ανηλίκων. Συντρόφισσες & Σύντροφοι από τις συλλογικότητες, τα κοινωνικά κέντρα και τα κινήματα της πόλης.
 
Πηγές:

1 σχόλιο:

  1. Ποιοί είστε και ποιος ο ρόλος σας; Ξέρετε πόσοι συμπατριώτες μας πεινούν και είναι άστεγοι; ποιος από σας ενδιαφέρθηκε γι αυτούς; γιατί νοιάζεστε επιλεκτικά για όλους αυτούς που είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες ή αν βρεθείτε ποτέ στις χώρες τους νομίζετε ότι θα σας λυπηθούν; αν ο πιστεύετε είστε γελασμενοι. Σας λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή