Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ανοιχτό κάλεσμα Συντονιστικού Αντιρατσιστικών Οργανώσεων Ρεθύμνου - Δελτίο Τύπου



Η κυβέρνηση του μνημονίου και των τραπεζιτών στο αποκορύφωμα της επίθεσης τους ενάντια στο κόσμο της εργασίας και των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, εξαγγέλει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης σε ολόκληρη τη χώρα με συνολικό κόστος τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμμένα, μετά και τη ψήφιση του 2ου Μνημονίου και τη περαιτέρω καταστρατήγηση βασικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, όπως είναι η υγεία και η παιδεία, έρχεται η σειρά του μεταναστευτικού ζητήματος. Η κυβέρνηση επιλέγει να στοχοποιήσει τους μετανάστες με σκοπό να καταστείλει και να διασπάσει τους εργατικούς αγώνες και κατα συνέπεια να υλοποιήσει μια σειρά πολτικών επιλογών για τη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των μετανστών.

Έτσι, η επιλογή της κυβέρνησης για  την επανενεργοποίηση των εργασιών για τη κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία τριών ανά περιφέρεια στρατοπέδων συγκέντρωσης, σηματοδοτεί μια ακόμη πιο αντιδημοκρατική αντιμετώπιση των κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, θυμίζοντας τα φριχτά γεγονότα που σημάδεψαν τη δεκαετία του '30.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες και του φορείς του Ρεθύμνου σε συντονισμό της δράσης τους ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στο νομό Ρεθύμνου, αλλά και ευρύτερα στη Περιφέρεια Κρήτης, τη Τετάρτη 4 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου Κρήτης (Νικηφόρου Φωκά 82).


                 ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΞΑΝΑ!


Συντονιστικό Αντιρατσιστικών Οργανώσεων Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου