Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κάλεσμα για τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου!ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ - ΠΕΜΠΤΗ 31/5 στις 20 : 30 στέκι ΝΑΚΛΙ

Η εκλογή –έστω για 48 ώρες- χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό στην κοινωνία. Εδώ και τώρα επιβάλλεται η δημιουργία ενός ευρύτερου ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου, που να ξεσκεπάζει τη νεοναζιστική συμμορία και να σταματά τη δολοφονική δράση της σε γειτονιές, πόλεις και σχολεία. Στην περίπτωση του Ρεθύμου έχουμε το θετικό των πολύ χαμηλών ποσοστών που πήραν οι νεοναζί στις πρόσφατες εκλογές. Κάτι που όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι φασιστικές ομάδες (Εθνικιστές Ρέθυμνου) που συντάσσονται με την Χρυσή Αυγή να <<νομιμοποιηθούν>> και να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, αν οι ναζί παραμείνουν στην βουλή.

Καλούμε σε αντιφασιστική συσπείρωση και συντονισμό όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις δικαιωμάτων. Κάθε εργατική, δημοτική, νεολαιίστικη, τοπική, πολιτιστική, προοδευτική ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τους νεοναζί ως θανάσιμη απειλή για τους αγώνες μας και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Στην πρώτη απόπειρα δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου έχουν καλεστεί όλες οι αντιρατσιστικές ομάδες, σωματεία της πόλης, φοιτητική σύλλογοι, επιτροπές για τα χαράτσια, επιτροπές ενάντια στις Α.Π.Ε., η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, κόμματα και οργανώσεις που στήριξαν τους αγώνες του κόσμου και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου