Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Χρυσαυγίτες προς μετανάστες καταστηματάρχες: "Εχετε μια εβδομάδα διορία για να φύγετε"

- Ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια
- Ανδρες με ρόπαλα στα χέρια απείλησαν τους μετανάστες
- Είχαν μάλιστα την καλοσύνη να τους δώσουν και μια εβδομάδα διορία για να φύγουν
- "Θα φύγουμε μόνο εαν μας το ζητήσει το ελληνικό κράτος" λένε στο Νewsit οι μετανάστες
- Αντιρατσιστικό συλλαλήτηριο στις 5 Ιουλίου στη Νίκαια
- Δεν έλαβαν το μήνυμα Δενδιά στη Χρυσή Αυγή


Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις που καταγγέλουν πως δεχονται μετανάστες από μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μόνιμα στη χώρα μας, νοικοκυραίους με μαγαζιά που πληρώνουν φόρους και που τα παιδιά τους πάνε σε ελληνικά σχολεία.


Στην πλατεία Αγίου Νικολάου υπάρχουν πολλά καταστήματα με άραβες ιδιοκτήτες

Το νέο ρατσιστικό παραλήρημα των μελών της Χρυσής Αυγής σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλουν οι μετανάστες συνέβη το Σάββατο 23 Ιουνίου στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, σε μια γειτονιά που υπάρχουν πολλά καταστήματα με ιδιοκτήτες μετανάστες από αραβικές χώρες.


Αραβικό κομμωτήριο στη Νίκαια

Είχε προηγηθεί η ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες στο Πέραμα στις 12/6/2012 που είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 24χρονου Αιγύπτιου. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). Επίσης άγρια επίθεση είχε γίνει εναντίον μετανάστη στα Χανιά. (διαβάστε εδω την είδηση)

Οπως δήλωσε στο Newsit o Μοχάμεντ Γιόνας που διατηρεί κατάστημα ψιλικών στην περιοχή "ήρθαν με μηχανές άνδρες που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγης και με ρόπαλα στα χέρια μας απείλησαν να κλείσουμε τα καταστήματα μας. Μας είπαν πως μας δίνουν μια εβδομάδα διορία αλλιώς θα μας κυνηγήσουν. Εγώ το κατάστημά μου θα το κλεισω μόνο εάν μου το πει το ελληνικό κράτος".


Ο Μοχάμεντ Γιόνας στο καταστημα ψιλικών που διατηρεί

Ο Μοχάμεντ Άφι απο το Πακιστάν, ζει και εργάζεται νόμιμα στη χώρα μας τα τελευαταία 10 χρόνια και είναι ο ιδιοκτητης ενός video club. Οπως δήλωσε στο Newsit "ήρθαν οι Χρυσαυγίτες και μας είπαν να κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Γιατί; Είμαστε νόμιμοι και έχουμε όλα τα χαρτιά".


Ολα τα χαρτιά του Μοχάμεντ Αφι που αποδεικνύουν οτι λειτουργεί νόμιμα το κατάστημά του

Στο πλευρό των μεταναστών στέκονται οι κάτοικοι και οι φορεις της περιοχής που μάλιστα διοργανώνουν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο για την προσεχή Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012. Οπως χαρακτηριστικά γράφουν και στην αφίσα τους "στη Νίκαια της προσφυγιάς και της αντίστασης δε χωράνε νεοναζί".Ελληνες κάτοικοι της Νίκαιας ψωνίζουν καθημερινά άλλωστε από τα καταστήματα των μεταναστών και λένε πως δε θέλουν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.Το ξεκάθαρο μήνυμα του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια προς τη Χρυσή Αυγή πως δεν είναι αυτοί που θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς φαίνεται πως δεν το έλαβαν κάποιοι.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου