Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Βανδάλισαν τα περίπτερα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη!


Συνθήματα υβριστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά έγραψαν άγνωστοι χθες το βράδυ σε όλα τα περιπτερα και τα ταμπλό του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνιας στην Θεσσαλονίκη στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε μια τέτοιου τύπου επίθεση καλούσε στην ουσία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος παίρνοντας σβάρνα τα κανάλια ζητούσε την "αντίδραση αγανακτισμένων" πολιτών ενάντια στη διοργάνωση του Gay Pride.




Στην ανακοίνωσή της επίσης η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης χαρακτήριζε την εκδήλωση "γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης" και τόνιζε "Απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας".
Τον βανδαλισμό των περιπτέρων καταγγέλλει η Νεολαία Συνασπισμού και τονίζει πως η κατάλληλη απάντηση στις ομοφοβικές αυτές επιθέσεις είναι "το να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και να συμμετέχουμε στη μάχη για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους".


Σήμερα συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας με κεντρικό σύνθημα «Μία αγάπη – χίλια χρώματα»

Αυτή την στιγμή οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ στήνουν τα περίπτερα και ενημερώνουν τους πολίτες.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο της πόλης και τους επισκέπτες της να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα κορυφωθούν με την παρέλαση που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στο νέο πεζόδρομο Αγ. Σοφίας το Σάββατο από 20:30 έως 21:30. Η εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι "κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να ντρέπεται ή να υφίσταται κοινωνικές και νομικές διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή του κοινωνικού του φύλου". Οι διοργανωτές επιδιώκουν το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης να είναι μια γιορτή για όλη την πόλη και όχι μόνο για την κοινότητα των γκέι, των λεσβιών, των bi και των trans, γιατί η ισότητα είναι υπόθεση όλων, αλλά και για να δείξει η Θεσσαλονίκη ότι είναι μια πόλη ανοιχτή και φιλόξενη προς κάθε είδους ετερότητα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.



Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Θεσσαλονίκη είναι οι Α.Μ.Κ.Ο. Τhessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και η ΗΟΜΟphonia: Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου