Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση για την εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών!

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανιών, καταδικάζει την εμπρηστική ενέργεια που σημειώθηκε από αγνώστους την Κυριακή 3/6, στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο της οδού Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και κατ' επεκταση των φασιστικών αντιλήψεων, συνοδεύεται από επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της Αστυνομίας δικαιολογεί φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως η εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ και επιθέσεις με κρανοφόρους κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών. Αλλά και η πρόσφατη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής για επιθέσεις σε μετανάστες στην Αθήνα καθώς και η άμεση απελευθέρωση τους, δείχνει ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ παρακράτους και Χρυσής Αυγής. Το κύμα ρατσιστικών-φασιστικών επιθέσεων που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα πρέπει να βρει την απάντηση που του αντιστοιχεί.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8/4/12, μέλη της Χρυσης Αυγής επιτέθηκαν και στο Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών στα Χανιά, θέλοντας να δείξουν τις πρακτικές τους και να εκφοβίσουν. Θεωρούν ότι σαν απόγονοι των ναζί, μπορούν να αναβιώσουν τη «Νύχτα των κρυστάλλων» και να καταστείλουν καθετί ενεργό κύτταρο στην κοινωνία που αντιστέκεται . Είναι προφανής η φασιστική λογική τέτοιων ενεργειών. Εξίσου προφανές το ότι δεν μας φοβίζουν, αλλά μάς κάνουν πιο αποφασισμένους να συνεχίσουμε τον αγώνα πιο μαχητικά και πιο οργανωμένα

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στο Στέκι Μεταναστών- Κοινωνικό Κέντρο γνωρίζοντας ότι εντέλει το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Παρά το μαύρο φόντο -άνοδο ακροδεξιάς, νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκβιαστικά διλήμματα για τον εξαθλιωμένο πια λαό- , εμείς επιμένουμε για άλλη μια χρονιά με βασικό σύνθημα την αλληλεγγύη. Το 7ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ θα γίνει και φέτος στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 30 Ιούνη και 1 Ιούλη.


Στη βαρβαρότητα αντιστεκόμαστε με αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου