Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες από το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων!


Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών καταγγέλλει τις ακραίες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν εναντίον τριών μεταναστών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Νέας Χώρας. Οι μετανάστες κοιμόντουσαν έξω, αφού δεν είχαν στέγη και οι δολοφονικές επιθέσεις έγιναν από ομάδα που φορούσε μαύρα ρούχα και επέβαινε σε μηχανάκια. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες που γίνονται σε όλη τη χώρα, ιδίως το τελευταίο διάστημα, όπου η ρατσιστική και η φασιστική βία έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. Οι τελευταίες επιθέσεις χαρακτηρίζονται από ακραίο μίσος και είναι πρωτόγνωρες για τα Χανιά, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρολοστούς, με στόχο τη δολοφονία των θυμάτων. Οι δύο μετανάστες έχουν χτυπήματα από μαχαίρι, ενώ ο τρίτος έχασε το ένα του νεφρό από τα χτυπήματα!

Απέναντι σ’ αυτά τα ακραία ρατσιστικά φαινόμενα θα πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να είναι ενωμένη και αλληλέγγυα. Θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δίχτυ προστασίας όλων των πολιτών από τις φασιστικές συμμορίες. Η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους μετανάστες ή και αυτούς που τους υποστηρίζουν, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, αφού οι μετανάστες είναι ο πρώτος στόχος των φασιστών, ως οι πιο αδύναμοι. Μετά θα έρθει η σειρά όλων των άλλων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης αυξάνεται η ρατσιστική βία. Είναι η βία που έζησαν οι Εβραίοι επί Χίτλερ, αλλά η βία αυτή ήταν μόνο η αρχή της φασιστικής θηριωδίας, που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία και τον κόσμο. Είναι η βία που έχουν ζήσει πολλοί Έλληνες του εξωτερικού από νεοναζιστικές ομάδες. Σήμερα είναι οι μετανάστες, αύριο θα είναι οι ομοφυλόφιλοι, μεθαύριο οι ναρκομανείς, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις της φασιστικής ιδεολογίας, στο τέλος ολόκληρη η κοινωνία. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, που το φίδι έχει βγει από το αυγό και αρχίζει να δαγκώνει, σε λίγο θα μπει στο σπίτι του κάθε πολίτη, του κάθε νοικοκυραίου, που νομίζει ότι δεν θα τον πειράξουν επειδή κοιτάει τη δουλειά του.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα να καταδικάσει τα ακραία αυτά γεγονότα!

Καλούμε κάθε πολίτη ξεχωριστά, από τη θέση του γονιού, του γείτονα, του δασκάλου, του συμπολίτη, να αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορεί στην τυφλή βία και να σταθεί αλληλέγγυος στα ανυπεράσπιστα θύματά της!

Καλούμε στο συντονισμό της δράσης όλων των αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων!

Καλούμε την Αστυνομία να βρει τους ενόχους, πριν θρηνήσουμε νεκρούς!


ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΦΟΒΟ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου