Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικό κάλεσμα!




Η είσοδος της νεοναζιστικής συμμορίας (Χρυσής Αυγής) στο κοινοβούλιο έδωσε το σήμα για την αύξηση καθημερινών ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων, φοιτητών, ομοφυλοφίλων και κάθε κατηγορία συμπολιτών μας που «μπαίνουν στο μάτι» αυτών των αντιδραστικών αποβρασμάτων.

Αυτή είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη γιατί η Χ.Α. δεν είναι ούτε αντιμνημονιακη, ούτε αντισυστημικη οργάνωση, όπως η ιδία ισχυρίζεται. Ούτε φυσικά είναι με το λαό και τους εργαζόμενους. Δεν συμμετείχαν ποτέ στους αγώνες των εργαζομένων, για δουλειά, αξιοπρεπή αμοιβή, υγεία, παιδεία και διαβίωση. Είναι αυτοί που οργανώνουν απεργοσπασίες, όπως στη Χαλυβουργεία στο Βόλο, επιθέσεις κατά φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, ρατσιστικά πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθηνάς με ρόπαλα, κράνη και χεριά. Δηλητηριάζουν τους νέους στα σχολειά με μισαλλόδοξες θεωρίες εναντίον όλων των αδυνάμων και καταπιεσμένων, που όμως είναι η μερίδα της κοινωνίας που αυτή την στιγμή παλεύει για την ανατροπή του μνημονίου και αυτού του σάπιου συστήματος.

Οι παππούδες μας στην μάχη της Κρήτης πριν εβδομήντα χρόνια ΔΕΝ ψήφιζαν τους νάζι, τους πολεμούσαν. Για αυτό κιόλας στο Ρέθυμνο και γενικότερα στην Κρήτη η Χ.Α. χρεώνεται τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά. Επίσης, όποτε οι φασίστες εδώ έκαναν επιθέσεις, εισέπρατταν δυναμικές κινητοποιήσεις και μαζική καταδίκη από τη τοπική κοινωνίας.

Οι νεοναζί χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να εμποδίσουν το ρεύμα της κοινωνίας που θέλει να αλλάξει το σκηνικό στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Θέλουν να ανακόψουν αυτό το ρεύμα ανθρώπων, που διεκδικεί να ζήσει σε ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, πόλεμο και ρατσισμό.

Είναι λοιπόν ανάγκη για δημιουργία ενός ακόμα πλατύτερου αντιφασιστικού-κοινωνικού μετώπου που θα στηρίζεται στα σωματεία, τους συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις συνελεύσεις, κάθε οργάνωση, ομάδα, κάθε δημοκρατικού ανθρώπου που θίγεται από την ανάπτυξη του φασιστικού φαινόμενου. Στόχος αυτού του μετώπου είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των νεοναζιστών σε κάθε χώρο εργασίας, γειτονία, σχολή ή σχολείο. Διεκδικούμε να σταματήσει το κράτος την κάλυψη των νεοναζιστικών συμμοριών και να εμποδίσει την τρομοκρατική τους δράση. ΕΜΠΡΟΣ δημοκράτες, προοδευτικοί, αντιφασίστες, όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τους νεοναζί!

Καλούμε σε αντιφασιστική διαδήλωση την παρασκευή 8 /6
με συγκέντρωση στο δημαρχείο 7 μμ.


Πρωτοβουλία για το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου