Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επανεμφάνιση ομάδας φοιτητών που πρόσκεινται στη Χ.Α. στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου!

.
Από μαρτυρία συντρόφων αντιφασιστών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου

Κατά την Γενική Συνέλευση της Φιλοσοφικής Σχολής την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκαν εκ νέου κρυφοί υποστηρικτές της Χ.Α. στον πανεπιστημιακό χώρο. (Μετά την προηγούμενη εμφάνιση τους στις 22 Νοεμβρίου ) Ήταν στο σύνολο τους περίπου 20 που απαρτίζονταν από άτομα εκτός πανεπιστημίου και γνωστών ακροδεξιών πεποιθήσεων (ηλικίας γύρω στα 30) , 3 φοιτητές υποψήφιους προς διαγραφή από την παράταξη της ΔΑΠ και 10 περίπου ανεξάρτητους φοιτητές. Φορούσαν μαύρες μπλούζες, καπέλα και με οριακό προκλητικό βηματισμό, συντάχθηκαν έξω από τον προαύλιο χώρο του κυλικείου και μπήκαν παραταγμένοι στην αίθουσα που γινόταν η συνέλευση, μόλις αυτή ξεκίνησε. Κάθισαν πάλι απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο και κοιτούσαν επίμονα και προκλητικά τα μέλη των ΕΑΑΚ που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην αίθουσα.

Λόγω της έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας η συνέλευση αναβλήθηκε και τα εν λόγω άτομα βγήκαν παραταγμένα από την αίθουσα, χαιρετώντας ένας ένας και με μεγάλη οικειότητα τον γραμματέα της ΔΑΠ. Τυχόν προσπάθεια τοποθέτησης για να προσεταιρισμό και άλλων φοιτητών μέσω δήθεν απολιτικού λόγου και γλώσσας γηπέδου ματαιώθηκε.

Αλλά ενισχύονται οι υποψίες μας πως ετοιμάζουν κάποια παράταξη για να κάνουν νόμιμη την παρουσία τους στο πανεπιστήμιο και στους χώρους του. Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως εμφανίστηκε σχεδόν διπλάσιος αριθμός ατόμων σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνιση τους. Από συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών πιθανολογείται πως θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν πέρα από απολιτικούς φοιτητές και μέλη της παράταξης της ΔΑΠ.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πολύ σοβαρή. Όπως έχει ειπωθεί μέσα από αυτό το blog, πρέπει επιτέλους η Ρεθυμνιώτικη κοινωνία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους νεοφασίστες και να τους απομονώσει ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια, γιατί κάποια στιγμή θα βιώσει και αυτή τον φασισμό στην πόρτα της. Μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους ας συνεργαστούν οι φοιτητικοί σύλλογοι με τις παρατάξεις, όπως και οι υπάλληλοι με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, για να μην εισχωρήσει περαιτέρω ο φασισμός στην πανεπιστημιακή κοινότητα και κατ επέκταση στην κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου