Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ρατσιστική συμπεριφορά σε καφετέρια του Ρεθύμνου, δε σερβίρουν καφέ σε οικονομικούς μετανάστες!

Άφωνοι έμειναν οι σερβιτόροι στην εντολή του υπευθύνου της καφετέριας στο Ρέθυμνο ότι «από σήμερα, είπε το αφεντικό, να μην σερβίρετε τους αλλοδαπούς (οικονομικούς μετανάστες) αλλά να τους διώχνετε … ευγενικά!».


Το ρατσιστικό περιστατικό έχει… διαρρεύσει όπως ήταν αναπόφευκτο να γίνει, και τηρείται με… ευλάβεια από το υπαλληλικό προσωπικό που δεν μπορεί όπως είναι φυσικό να αντιδράσει.

Μάλιστα έχει δοθεί ιδιαίτερη παραγγελία στους σερβιτόρους από το… αφεντικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να διαχωρίζουν με προσοχή τους τυχόν τουρίστες από τους οικονομικούς μετανάστες για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, γιατί -όπως ειπώθηκε- άλλο είναι οι τουρίστες και άλλης κατηγορίας άνθρωποι οι οικονομικοί μετανάστες.

Η ρατσιστική εντολή, που εκτελείται εδώ και ημέρες, φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους σερβιτόρους, οι οποίοι αναγκάζονται, η αλήθεια είναι με ευγένεια, να ζητάνε από τους τυχόν οικονομικούς μετανάστες που καθίζουν για καφέ στην συγκεκριμένη καφετέρια να … φεύγουν γιατί δεν μπορούν να τους σερβίρουν.

Οι τελευταίοι βεβαίως όπως λένε μαρτυρίες , φεύγουν αδιαμαρτύρητα καθώς δεν θέλουν… μπλεξίματα για ένα καφέ!
Πάντως η καφετέρια, ο ιδιοκτήτης της οποίας μάλλον έχει… αγαθές σχέσεις με την ‘χρυσή αυγή’, έχει γίνει γνωστή στους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι και συνειδητά πλέον την αποφεύγουν….

Ε.Β.

ΠΗΓΗ: creteplus 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου