Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Προβληματισμός από τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες!





Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και σε πολίτες που δεν θέλουν αυτοδικία, η εμφάνιση διαφόρων οργανώσεων στο Διαδίκτυο, οι οποίες καλούν σε δημιουργία πολιτοφυλακών προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, «να προστατεύσουν τους πολίτες, τους οποίους το κράτος έχει αφήσει στο έλεος των κακοποιών».

Ο θόρυβος μεταφέρεται και στη Βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κουράκη, ο οποίος ερωτά την κυβέρνηση αν εκτιμά ότι είναι παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο, όπως υποστηρίζει, καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις.

Να σημειωθεί ότι μέσα από ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο οι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες προσκαλούν τους Έλληνες να ενταχθούν στις δυνάμεις τους και να πάρουν μέρος στις εξορμήσεις εκπαίδευσης που διοργανώνουν ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το χάος που, όπως σημειώνουν, είναι «προ των πυλών».

Την εξέλιξη αυτή καταδίκασε κατηγορηματικά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ για το ίδιο θέμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δράση και τη λειτουργία των «οργανώσεων» αυτών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κυρίως από «Το Βήμα» και το «Έθνος της Κυριακής», μία από τις ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους διατρανώνοντας ότι «θα προστατεύσουν τους πολίτες από το έλεος των κακοποιών» και είναι στο στόχαστρο των ερευνών αυτοαποκαλείται Πατριωτική Πολιτοφυλακή (ΠΠ), «μια από τις πολλές πανελλαδικά ομάδες εφέδρων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συνεχίζουν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση ακόμη και στην πολιτική τους ζωή», σύμφωνα με «Το Βήμα». Εκπρόσωπός της είναι ο Γεώργιος Ανεστόπουλος, ο οποίος υπογράφει επίσης και ως «Γεράκι του Αιγαίου».

Οπως εξηγεί ο κ. Ανεστόπουλος, φιλοδοξία της οργάνωσης είναι σε καιρό πολέμου «να αφήσει πίσω της μια οργανωμένη μονάδα πολιτοφυλακής από μη επίστρατους και γυναίκες, οι οποίοι θα μπορέσουν να συμβάλουν στην προστασία του άμαχου πληθυσμού από τα ξένα εχθρικά στρατεύματα». Τονίζει, ωστόσο, ότι «ουδέποτε ήταν στις προθέσεις μας, ούτε θα είναι ποτέ, η συμμετοχή μας στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων».

Ο κ. Ανεστόπουλος διαβεβαιώνει ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση να πάρουμε τον ρόλο του αυτόκλητου σωτήρα, αλλά -εάν και εφόσον χρειαστεί- προτιμούμε να είμαστε έτοιμοι την ‘κρίσιμη ώρα’ προκειμένου να προστατέψουμε τις οικογένειές μας (και τον πληθυσμό μας) από τον (εντός των τειχών) πόλεμο που κάποιοι ‘μη Έλληνες - ανθέλληνες’ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ενάντια στον λαό μας, αντί να σφαγούμε ανυπεράσπιστοι σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, τη στιγμή που η Πολιτεία αποδεικνύει καθημερινά την ανεπάρκειά της επί της προστασίας του λαού μας».

Σχετικά με την εκπαίδευση την οποία παίρνουν τα μέλη της εξηγεί ότι «σαφώς όμως υπάρχει διάταξη μικρογραφίας ενός τακτικού στρατού. Και βεβαίως, οι ικανότεροι και πιο ειδικά εκπαιδευμένοι σχηματίζουν την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων».

Μεγαλύτερη απειλή κατά τον κ. Ανεστόπουλο, ο υπερβολικός αριθμός των λαθρομεταναστών. Στην ερώτηση αν οι Έλληνες θα πρέπει να οπλιστούν για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, όπως πρότεινε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, απαντά: «Βεβαίως, πλην υπό προϋποθέσεις. Αν κάποιος έχει ψυχικά ασταθή χαρακτηριστικά, σαφώς και δεν μπορεί, ούτε πρέπει να φέρει όπλο, και αυτό μπορεί να διαγνωσθεί. Και φυσικά, απαιτείται μια εξαιρετικά επισταμένη εκπαίδευση του πολίτη στη χρήση του όπλου προτού επιτραπεί σε κάποιον να το κατέχει ελεύθερα για αυτοπροστασία».

Στην επισήμανση μάλιστα ότι αν οι πολίτες πάρουν τον νόμο στα χέρια τους κινδυνεύουμε να διολισθήσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις χάους, απαντά χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να σε πάνε χωροφύλακες, παρά παπάδες».

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το «Έθνος της Κυριακής» για τη δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων, μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 23 «ορεινές εκπαιδεύσεις» με στόχο να είναι έτοιμοι την ώρα του «ένοπλου αγώνα».

Σε άλλο μήκος κύματος και διαφορετικές παραμέτρους κινείται το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων, το οποίο καλεί για την οργάνωση ενός κινήματος που αποκαλεί «Φύλακες της Γειτονιάς» (neighborhood watch).

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του κέντρου Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Εφαρμογών στη Σχολή Ευελπίδων, η εγκληματικότητα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ως εκ τούτου θεωρεί απαραίτητη «τη συγκρότηση ομάδων πολιτών που θα περιπολούν άοπλοι στις γειτονιές και θα ελέγχουν την εγκληματικότητα στην περιοχή τους με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Ο κ. Λιόλιος καλεί ακόμη και τις οργανώσεις της Αριστεράς να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της. Υποστηρίζει ότι ανάλογες κινήσεις θα μπορούσαν να οργανωθούν και στα σχολεία.

Η ακροδεξιά πάντως «Χρυσή Αυγή» διαχωρίζει τη θέση της από τις «πολιτοφυλακές», αν και κάτοικοι μιλούν για «περιπολίες» μελών της στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι εκπρόσωποί της δηλώνουν πως «ουδεμία σχέση έχουμε με τις πολιτοφυλακές». Όπως λένε, είναι πολιτικό κόμμα με συγκεκριμένη οργάνωση, θέσεις και δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου