Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Greece: In the Waiting Line


Έκκληση για απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαδικασία παροχής ασύλου απευθύνει η Ύπατη Αρμοστεία και άλλοι ανθρωπιστικοί οργανισμοί, ενώ κάθε εβδομάδα, περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ αυτών κάποιες γυναίκες και παιδιά, περιμένουν ολονυχτίς έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, με την ελπίδα να καταφέρουν να υποβάλουν το αίτημά τους για άσυλο.

Η Ύπατη Αρμοστεία επισκέφθηκε πρόσφατα την Πέτρου Ράλλη και είδε ανθρώπους από διάφορες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, όπως το Μπουρουντί, το Καμερούν, την Αιθιοπία, την Γκάνα, τη Ρουάντα και τη Σενεγάλη, καθώς και Ιρακινούς και Σύριους, να περιμένουν στην ουρά, ελπίζοντας πως αυτή η εβδομάδα θα είναι η τυχερή τους.

Από τη Ρώμη, ο Λόρενς Γιόλες, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, εξέφρασε ανησυχία για αυτή την κατάσταση. Παρακίνησε, μάλιστα, τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν «αυτό το χρόνιο ζήτημα και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει πρόσβαση στη διαδικασία παροχής ασύλου».

Η Ύπατη Αρμοστεία στηρίζει την Ελλάδα ώστε να αναμορφώσει το σύστημα ασύλου της. Η απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου μέσω της ορθής καταγραφής των αιτημάτων, καθώς η αποτελεσματική εξέταση αυτών, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των βελτιώσεων που απαιτούνται. Παρόλο που τέτοιου είδους βελτιώσεις προβλέπονται στο πλαίσιο της νεοϊδρυθείσας Υπηρεσία Ασύλου, μόλις αυτή μπει σε λειτουργία, είναι σήμερα επιτακτική η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών για όσους περιμένουν κάθε εβδομάδα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλλοδαπών. 

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου