Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και στο Ρέθυμνο;
Σύμφωνα με το nooz.gr δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί και στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Το δημοσίευμα αναλυτικά:

Έχοντας εξασφαλίσει ένα “ναι” και δεκάδες “όχι” στα σχέδια για μετατροπή παλαιών στρατοπέδων σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στην αξιολόγηση των 35 ανενεργών στρατοπέδων που έχει υποδείξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τρία στρατόπεδα θα μετατραπούν σε κέντρα για μετανάστες στην περιφέρεια Αττικής, μετά και το “πράσινο φως” που έδωσε το περιφερειακό συμβούλιο. Πρόκειται, για δύο όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ΝΕΤ και πιο συγκεκριμένα στην Πάρνηθα και ένα στην Κερατέα. Τα περισσότερα υποψήφια στρατόπεδα βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα 10 από αυτά βρίσκονται στον Έβρο στις περιοχές, Καρωτή, Χελιδόνα, Μεταξάδες, Καστανιές, Νεοχώρι, Βρυσικά, Κήποι και Ασημένιο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης υποψήφια για κέντρα μεταναστών είναι στρατόπεδα σε Θέρμη, Διαβατά και Λαγκαδίκια, στο νομό Σερρών σε Κερδύλλια, Αχλαδοχώρι και Πεντάλοφο, ενώ από δύο στρατόπεδα θα χρησιμοποιηθούν στους νομούς Κοζάνης, Ημαθίας και Δράμας.

Τα υπόλοιπα κέντρα θα δημιουργηθούν στη Φλώρινα, στην Πέλλα, στην Καστοριά, στη Σκύδρα, στη Ροδόπη, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Σύσκεψη για το θέμα είχε νωρίτερα την Τετάρτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη κ.α.

Στο μεταξύ ξεκινούν και οι “επιχειρήσεις σκούπα” στο κέντρο της Αθήνας, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η ομάδα “ΔΙΑΣ”, η οποία – όπως έγινε γνωστό – θα ενισχυθεί τις ερχόμενες ημέρες με 1000 άτομα.

Σε πρώτη φάση οι μετανάστες θα μεταφέρονται στο Κέντρο Αλλοδαπών και στη συνέχεια – όταν ετοιμαστούν – στα “Κέντρα Φιλοξενίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου