Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Eνημέρωση από τις συγκεντρώσεις της 25/3/12 στην Κρήτη - Επεισόδια στα Χανιά!


Χανιά 25/3/2012

Μαζευτήκανε κάπου στα 300 με 400 άτομα στο ρολόι. Οι επίσημοι προστατεύονταν από διμοιρίες στα 50 μέτρα. Αυθόρμητα κάποιοι μαθητές κ ύστερα όλοι οι υπόλοιποι κατεβήκαμε στο δρόμο όπου μετά από λίγο μας απώθησε η αστυνομία με χημικά. Στη διάρκεια αυτής της επίθεσης πιάστηκαν 4 άτομα. Κόσμος έφυγε από τη παρέλαση και ανασυντάχθηκε στην αγορά για να κινηθεί με πορεία στο μπατσομέγαρο. Τώρα βρισκόμαστε 200 περίπου άτομα στο μπατσομέγαρο με 2 διμοιρίες οι οποίες πλησιάζουν. Οι μπάτσοι είπαν στο δικηγόρο ότι δε θα αποδώσουν κατηγορίες στους συλληφθέντες αν δεν αποχωρίσουμε. Εννοείται πως μένουμε μέχρι να ελευθερωθούν οι συλληφθέντες. Οι κατηγορίες είναι: αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, οπλοκατοχή για ρόπαλα, στάση, θρασύτητα κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης. Όλα αυτά τους κατηγορούν ότι τα κάνανε με συναυτουργία στους 3. Το τέταρτο το κατηγορούσαν ότι έβγαζε φωτογραφίες πρόσωπα μπάτσων. Οι παρευρισκόμενοι καλούμε το κόσμο έξω από το μπατσομέγαρο. Το κράτος δείχνει τα δόντια του κ μεις ή θα σκύψουμε το κεφάλι ή θα τους δείξουμε ότι τα δόντια μας κόβουνε καλύτερα. Επαναλαμβάνω οι κατηγορίες είναι υπερβολικές. Πρέπει να έρθει τώρα κόσμος εδώ μέχρι να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ενημέρωση: Τώρα τους μεταφέρανε στα δικαστήρια στον εισαγγελέα. Οι αλληλέγγυοι πάμε με πορεία στα δικαστήρια να πιέσουμε να αφεθούν ελεύθεροι. Χρειάζεται κόσμος στα δικαστήρια. Μας ακολουθούν κολλητά 4 διμοιρίες μπάτσοι.

2η Ενημέρωση: Αφού απελευθερώσαμε τους συλληφθέντες ο κόσμος κινήθηκε προς αγορά με πορεία. Είχαμε μια στρατιά μπάτσους από πίσω, 4 διμοιρίες με ασφαλίτες και λοιπούς. Αποφασίσαμε να πάμε από τις καφετέριες του Κουμ Καπι ώστε να μη μας ακολουθήσουν μπάτσοι. Τελικά οι μπάτσοι μας ακολούθησαν όπου βγήκαν από μια καφετέρια 5 φασίστες προκλητικά με υποτιθέμενα όπλα. Εκεί έγινε πέσιμο από μπάτσους και φασίστες όπου έπεσε πολύ ξύλο και πιάσανε 30 περίπου άτομα. Χρειάζεται να έρθει κόσμος.

3η Ενημέρωση: 62 δικοί μας και 2 φασίστες. Θα τους αφήσουν ελεύθερους. Κόσμος τώρα στο μπατσομέγαρο και στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου