Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η Καλιφόρνια καταργεί τις «θεραπείες επανόρθωσης» για τους γκέι!



Με νόμο που υπέγραψε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Τζέρι Μπράουν, καταργείται ο πλέον αμφιλεγόμενος νόμος που έχει ως στόχο την «αντιμετώπιση» της ομοφυλοφιλίας ανήλικων παιδιών. Η Καλιφόρνια γίνεται συνεπώς η πρώτη αμερικανική πολιτεία που καταργεί την αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, που θεωρείται ψυχολογικά καταστρεπτική.

Η κίνηση της αμερικανικής πολιτείας σηματοδότησε μια σημαντική νίκη για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που λένε ότι η λεγόμενη θεραπεία δεν έχει καμία ιατρική βάση, διότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί διαταραχή.

Ο Μπράουν ανέφερε με ένα σύντομο μήνυμα στο Twitter ότι υποστήριξε το νομοσχέδιο προσωπικά διότι«απαγορεύει μη-επιστημονικές θεραπείες που οδηγούν τους νέους στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία».

Ο χορηγός του νομοσχεδίου, γερουσιαστής Τεντ Λιέ – ένας δημοκράτης από Torrance – επισήμανε ότι ο νόμος ήταν μια χειρονομία μνήμης για έναν άνθρωπο ο οποίος αυτοκτόνησε μετά από τέτοια θεραπεία.

O Λιέ δήλωσε επίσης ότι ο ψυχίατρος ο οποίος πρωτοστάτησε στην θεραπεία, Δρ. Ρόμπερτ Σπίτζερ, την έχει αποκηρύξει και έχει ζητήσει συγνώμη από την ομοφυλοφιλική κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου