Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

“Εμείς φροντίζουμε ανθρώπους, όχι τρανς!” - Η απογοητευτική απάντηση φιλανθρωπικής οργάνωσης σε αίτημα άπορων διεμφυλικών!


Παρ’ ό,τι γυναίκες όπως η Μίνα Ορφανού (φωτο) κερδίζουν βραβεία στο σινεμά και πρωταγωνιστούν σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα στο θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Της Μαρίνας Γαλανού, απ’ το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Πριν περίπου δύο μήνες απευθυνθήκαμε σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για τρόφιμα, τους είπαμε ότι είμαστε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι εκείνοι δεν κατάλαβαν ότι «διεμφυλικός» σημαίνει τρανς, και όταν συναντηθήκαμε με κάποιον υπεύθυνο και τους εξηγήσαμε ότι έχουμε τρανς άτομα άπορα που αδυνατούν να έχουν την καθημερινή τους τροφή μου απάντησε το εξής καταπληκτικό: «εμείς δίνουμε τρόφιμα σε παιδάκια και γέροντες, εμείς φροντίζουμε ανθρώπους»,

«ανθρώπους» μου επανέλαβε εμφατικά.

Δεν θα ήθελα να σας περιγράψω τί ακολούθησε… Tο συμπέρασμα εδώ είναι ένα: στην πραγματικότητα αυτό που αμφισβητείται στα τρανς άτομα είναι η ιδιότητα άνθρωπος. Έχουμε λοιπόν την εξίσωση τρανς ίσον πορνεία ίσον περιθώριο ίσον μη άνθρωπος.

Κρίμα.

Μαρίνα Γαλανού – ΣΥΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου