Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα : Η Χρυσή Αυγή ξημερώνει μαύρες μέρες!

Μαχαιρώματα, δολοφονίες, υπόκοσμος. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, σβάστικες, διάχυτη βία. Εθνικισμός, σεξισμός, ρατσισμός. Ασυλία δικαστική, ασυλία βουλευτική, μιντιακό αβαντάρισμα, συνεργασία αστυνομική. Τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι ιστορικό ντοκιμαντέρ, είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα της νεοφιλελεύθερης επέλασης, της κοινωνικής διάλυσης, του αποκλεισμού και της οικονομικής εξαθλίωσης, της οργής και της αβεβαιότητας. Οι νεοφασιστικές συμμορίες τύπου χρυσή αυγή κατάφεραν να εδραιωθούν στην ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόμενες τη ρευστότητα που ακολούθησε τη κατάρρευση του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος, τροφοδοτούμενες από χαρακτηριστικά βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία, έχοντας την ανοχή και τη στήριξη του κράτους, απολαμβάνοντας μια πρωτοφανή δικαστική ασυλία και χρησιμοποιώντας ένα λαϊκίστικο αντισυστημικό λόγο που κρύβει την υπεράσπιση των σκοτεινότερων ιδεών της ανθρωπότητας ,.

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, προσπαθώντας να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο και στον συντονισμό για τον αντιφασιστικό αγώνα, διοργανώνει δημόσια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

Η Χρυσή Αυγή ξημερώνει μαύρες μέρες

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ Νεάρχου 23 στις 20.30 .



Θα εισηγηθούν οι:

Σερτεδάκις Νίκος (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης) κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στη γένεση του φασισμού και αναλύοντας τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και των παραγόντων που ενισχύουν τις σύγχρονες φασίζουσες πολιτικές πρακτικές

Φουράκης Δημήτρης ( Δικηγόρος ) Ανάλυση των σχέσεων μεταξύ του κράτους και των φασιστικών ομάδων.

Κοτσιφάκη Σίτσα ( Εκπαιδευτικός , οργανωτικός γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων ) Περιγραφή περιστατικών φασιστικής βίας στα σχολεία. Των πρωτοβουλιών της ΕΛΜΕ για αυτό το φαινόμενο.

Ντούζγος-Μούρτζος Δημήτρης ( Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών) Άνοιγμα του διαλόγου για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση της χανιώτικης κοινωνίας στο φασισμό.



Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου