Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Καθηγητής απειλεί αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει χρυσαυγίτες να τους δείρουν!

Σε μία τουλάχιστον απαράδεκτη απειλή φέρεται να κατέφυγε νεοδιόριστος καθηγητής του 46ου Γυμνάσιου Νεάπολης Εξαρχείων, προκειμένου να συνετίσει αλλοδαπούς μαθητές της Α' Γυμνασίου για άγνωστο μέχρι στιγμής παράπτωμα: Τους προειδοποίησε ότι θα καλέσει την Χρυσή Αυγή για να τους ξυλοφορτώσει.

Λέγεται μάλιστα ότι ο εκπαιδευτικός απέβαλε τους Έλληνες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.
Το περιστατικό προκάλεσε την επέμβαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, Γιάννη Κουμέντου, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Έπειτα από την έκταση που πήρε το γεγονός, ο καθηγητής ζήτησε συγγνώμη, ενώ η διευθύντρια του σχολείου, Βάντα Τσέλιου, δήλωσε πως η απολογία του έγινε δεκτή και το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ειρηνικά.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης είναι ένα ίδρυμα που φιλοξενεί 150 μαθητές από 19 διαφορετικές χώρες οι οποίοι συνυπάρχουν μέσα από τα προγράμματά του, και εφαρμόζει ολοκληρωμένη πολιτική ενσωμάτωσης των αλλοδαπών.
Σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό κανάλι, η κυρία Τσέλιου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε. Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου